VITAMINER

Vitaminer är viktiga för rätt näring eftersom de är den viktigaste drivkraften för biokemiska reaktioner i kroppen.

Vitaminbrister kan i vissa fall ge specifika och uppenbara symtom, i andra mer subtilt eller med en allmän försvagning av ämnet.

Det är således obligatoriskt att garantera det dagliga intaget av lämpliga mängder för att ge en smidig drift av alla viktiga funktioner. Naturliga vegetabiliska extrakt av druvfrö och grönt te ökar antioxidanten.

Farmina-produkternas vitamintillskott är också komplett och balanserat beroende på djurets fysiologiska och utvecklingsstadium och vilken patologi som helst för att behandla en specifik diet har utvecklats. Vitaminer i Farmina-mat håller längre tack vare integrationen efter extrudering som förhindrar dem från termisk stress och ger högsta biotillgänglighet tack vare avancerad och innovativ teknik (Long Life Vitamins System).

MINERALER

Maximal vård och uppmärksamhet förbehålles införandet av makro- och oligo-element, specifikt balanserade av arter, ålder och fysiopatologiskt tillstånd hos det djur de är avsedda att.

I formlerna för dieter utformade för att behandla specifika patologiska tillstånd Farmina Pet Foods ägnar särskild uppmärksamhet åt mineralföreningar, ökar eller minskar varje elements koncentration för att kompensera specifika metaboliska underskott av vissa patologiska tillstånd och / eller för att bevara involverade organers funktionalitet.

NUTRACEUTICALS OCH FUNCTIONAL COMPOUNDS

Farmina använder både nutraceuticals (föreningar med medicinliknande egenskaper som redan finns eller utvinns från mat) och funktionella föreningar (ingredienser med specifika fördelaktiga egenskaper förutom näringseffekter) i sina livsmedelsformler.

En av de näringsämnen vi använder är glukosamin, utvinns från kräftdjur och kondroitinsulfat, extraherat från broskfisk, båda användbara för att främja tillväxt och reparation av broskvävnad.

Flera funktionella föreningar används vidare i flera kombinationer både i underhållsmat och i kliniska näringsdieter. Speciellt använder vi flera frukt extrakt som äpple, rika på provitamin A, vitaminer B1, B2, B6, E, C, niacin, folsyra, flavonoider och karotenoider; granatäpple är en källa till vitaminer från B-gruppen, C-vitamin, kalium och antioxidantpolifenoler; blåbär och vinbär är rika på vitamin A och C, pektiner, tanniner, mirtillin och andra antocyans (viktiga skyddare av retinoiska vaser); apelsin, källa till B-komplexa vitaminer och C-vitamin, zink, kalium, kalcium och flavonoider och grapeseed som, rika på antioxidantkomplex, hjälper till att minska systemisk hypertoni. I Farmina-livsmedel är det också möjligt att hitta spenat, rik på C-vitamin, karotenoider, folsyra och lutein (viktigt för näthinneskydd) och morot, rik på vitamin A, och flera medicinalväxter som rosmarin, rik på naturliga antioxidanter; aloe vera, med antiinflammatoriska, avgiftande, bakteriostatiska och med hudreparationsåtgärder, gurkmeja, med viktiga hudläkning och antioxidanteffekter och grönt te, rik på antioxidanter polyfenoler.

Inom de andra nutraceuticalsna använder Farmina integrationen med ringblomma som lutein och naturliga antioxidanter och för sin speciella antiinflammatoriska effekt och integrationen med isoflavoner, med en mild östrogen verkan som är användbar i hormonbalansen hos kastrerade djur. En dyrbar blandning av element som är användbara för våra fyrbenta familjemedlemmars hälsa.