FETTER

Fett är den viktigaste källan till engeri för köttätare, liksom en essentiell fettsyrakälla och en avgörande smak för smaklighet. Farmina väljer som fettkällor för sin mat främst kycklingfett och fiskolja. Inom vegetabiliska oljor är linolja rik på linolsyra, essentiell fettsyra både för hundar och katter.

Fiskolja, s

Som kommer från Skandinavien, är det animaliska fettet som är rikast på omega-3-fettsyror, särskilt EPA och DHA, mycket användbart för deras antiinflammatoriska verkan.

Fleromättade fettsyror (de så kallade PUFA) spelar en viktig roll för hudens och pälsens välbefinnande och har anti-aging-effekter.

Kycklingfett,

Återigen från italienska leverantörer, har ett högre värde på fleromättade fettsyror än nötkreatur eller svinkällor och det är också smakligt för djur.

KOLHYDRATER

Kolhydrater är en annan viktig energikälla för hundar och katter. I synnerhet kolhydrater eftersom de ger lätt tillgänglig energi.

Vi använder inte majs, utan endast utvalda förstavals dinkelvete, havre, sötpotatis; den innovativa tekniken som vi använder och de exakta kontrollerna vi tar över råvaror garanterar en utmärkt nivå av matsmältbarhet. Behandlingen med dubbelskruvsextruder möjliggör en bättre blandning av produkten och en bättre fördelning av värmen, vilket säkerställer högre smältbarhet.

Användningen av lättsmält spannmål, som dinkelvete och havre, garanterar en bättre modulering av energitillgänglighet under dagen.

I en del formulationer och dieter som kräver det, använder vi ibland också potatis och ris, eftersom dessa kolhydratkällor garanterar en snabb energiförstärkning för ämnet.