Våra ingredienser

Med över 50års erfarenhet av att välja det bästa till din bästa vän

Valet av ingredienser är av största vikt för att få en produkt vars egenskaper ger det bästa näringsintaget och det biologiska värdet för husdjurens välfärd.

I Farmina använder vi bara de bästa produkterna från våra partners för att producera mat näringsmässigt och i bästa fall tillgodose näringsbehov hos hundar och katter.

Det är därför vi i alla våra produkter, särskilt i våra toppsortimentsprodukter Natural & Delicious och Vet Life Natural dieter, utför ett exakt urval av bästa råvaror.

VÅRA PROTEINER

Kyckling-, lamm- och vildsvinskött, liksom ägg, kommer från certifierade gårdar och är noggrant utvalda för deras höga kvalitetsstandarder.

Vildsvinskött

Vildsvinsköttet kommer direkt från toskanska och umbriska halvvilda besättningar. Detta är en särskilt värdefull typ av rött kött, med högt biologiskt värde och som inte vanligtvis används som råvara i hund- och kattmat.Lammkött

Lammköttet kommer från Nya Zeelands omfattande produktion och väljs ut för sitt högre innehåll i viktiga fettsyror och linolsyra samt har ett bättre förhållande mellan mager och fettmassa än annnat rött kött

Kycklingkött

Kycklingkött som används i Farmina-produkter kommer från italiensk kyckling som föds upp i det fria från slakt, utan fjädrar och andra delar av dålig kvalitet.

Detta hjälper till att göra denna ingrediens till en produkt ett  med ett högt innehåll av högt biologiskt värde protein, med en 95% -smältbarhet.

Fisk

Fiskarterna som ingår i Farmina-formlerna är torsk och sill, både från havsfiske och inte uppfödda, vilket garanterar den höga kvaliteten på råvaror och ett lågt kloridinnehåll.

För att säkerställa de essentiella aminosyror i kosten med taurin, metionin, lysin och cystin. Tillsatsen av dessa aminosyror hjälper till att öka det biologiska värdet på proteiner av Farmina-produkter för att ytterligare tillgodose de specifika behoven hos olika arter och djurkategorier.

Ägg

Äggen kommer från italienska uppfödare, de anses vara en proteinkällan för bästa biologiska värde och smältbarhet.

De färska äggen omvandlas till ett pulver genom en process för torkning och finfördelas, vilket garanterar bästa näringsämnet för denna ingrediens.