Om oss

Vårt arv   Vårt kök

Vi är italienare.

Som italienare handlar allt vi gör om familjens kärlek. I vår familj är mat mycket viktig och det håller oss tillsammans och friska.

Kärlek, omsorg från familjen och uppmärksamhet och kunskap om att hantera mat är det som beskriver oss och finns i vårt DNA.

Husdjur finns i hjärtat av vår familj, och vi älskar att se våra husdjur glada. Det är därför som att göra ett lyckligt husdjur är det som motiverar oss att utveckla den bästa maten för dem, eftersom vi tror att näring är nyckeln till att förbättra och förbättra livskvaliteten för husdjur och deras familjer.

I vårt dagliga arbete används vetenskap för att förbättra husdjurens liv. Inspirerat av husdjurens naturliga miljö studerar vi deras vanor och beteende för att respektera deras instinkter och näringsbehov.

Genom att servera dem med den bästa näringen inspirerad av natur och vetenskap stöder vi våra husdjur hela vägen från de första dagarna med familjer till äldre ålder. För oss betraktas naturen som den viktigaste och mest unika källan till ingredienser för maten vi tillverkar.

Vetenskap genomsyrar vår rutin med studier, samarbeten, diskussioner och idéer som resulterar i näringslösningar Naturen är vår inspiration, vetenskapen vår metod. Farmina: Natur och vetenskap i perfekt harmoni.

EN 50 ÅR LÅNG ITALENISK HISTIORIA OM INNOVATION

Familjevärden genomsyrar vårt arbete och vår historia som börjar i Italien för mer än 50 år sedan av en mans passion för djurfoder.

Det var 1965 när Francesco Russo grundade företaget Russo Mangimi specialiserat på djurfoder. I det företaget uppfostrade Mr. Russo sina barn och vidarebefordrade sina värderingar som drivkraften för djurens välbefinnande och därmed individen.

Under tiden växte familjen och med det också företaget, tills 1999 Dr. Angelo Russo, son till ägaren Francesco, drivs av en passion för sällskapsdjuret beslutade att arbeta i kategorin husdjursmat med ett nytt perspektiv, sätter sig själv ambitiöst mål att utveckla en kost som är resultatet av vetenskapliga studier som är inriktade på husdjuret och dess välbefinnande.

Dr Russo inledde en ambitiös väg som fick honom att starta ett samarbete med Farmina, ett engelskt företag som specialiserat sig på forskning och formulering av mat för hundar och katter, som förde färdigheter, varumärken och kunskap.

På kort tid gjorde det positiva kundsvaret företaget möjlighet att investera i teknisk forskning och utveckling och att inrätta partnerskap med ledande oberoende forskningsinstitut som ordförande för Animal Nutrition vid University of Naples Federico II.

Han utgjorde även Farmina Vet Research: ett team av veterinärer och specialister i näringsformulering som möjliggjorde en konstant och systematisk studie av de bästa matarna för husdjurens natur, tack vare feedbacken som kom från dussintals veterinärer som Farmina arbetade med på lång sikt kooperativa relationer. Farmina-ansträngningar som gjorts i forskning möjliggjorde vetenskapliga publikationer om inflytelserika tidskrifter som British Journal of Nutrition från Cambridge University.

Den växande efterfrågan på Farmina-produkter över hela världen förde företaget till investeringar i teknik och att öppna nya produktionsanläggningar närmare de marknader som kräver de unika egenskaperna hos Farmina-kvalitet. Idag är vi en fantastisk familj med ett italiensk hjärta och det som förenar oss är den stora drömmen som bor i hjärtat av alla som älskar sitt husdjur: göra dem lyckliga eftersom deras lycka gör vår egen.

Happy Pet, happy you.